Wednesday, 10 December 2014

Masih Ku Cinta

"Biarpun kau tak lagi ada denganku
Takkan ku bisa melupakanmu
Caramu memanggil namaku
Terasa seolah kau masih ada 

Jauh didalam sanubariku
Takku relakan pemergianmu
Namun ku kan selalu doakanmu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada pengantimu
Yang mempertahanku sepertimu
Satu dunia menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenalmu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan kau juga mendoakanku

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta"

"Uhmmmm" Arissa mengeluh sesudah tamat menyanyikan lagu Masih Aku Cinta - Shila Amzah dengan gitar kesayangannya. Hatinya tersentuh dengan setiap  bait kata-kata dari lirik itu. Lagu itu sangat bermakna buat dirinya.

"Dalam hidup ini tidak ada yang kekal bersama kita" Arissa berkata dalam sayu.
"Sudahlah benda yang lepas jangan dikenang. You are pretty and nicer girl, come on Arissa. Banyak lagi lelaki kat luar sana yang minat dengan kau. Tak payah fikir orang yang sudah tak memikirkan dan menghargai kau. Please babe jangan bersedih-sedih nanti tak ada lelaki nak perempuan monyok macam ni. Tak cantik, tahu tak?!" Natasha memberikan kata-kata semangat kepada Arissa. Natasha adalah BFF a.k.a sahabat karib Arissa. Mereka selalu berkongsi pengalaman antara satu sama lain. Mereka adalah sahabat yang sentiasa bersama disaat susah, senang dan menanggis pun bersama.

"Arissa, buat masa ini lebih baik kita berkawan biasa sahaja, saya rasa ini jalan terbaik buat kita berdua" Fadli menggengam tangan Arissa. 
"What?!! saya tak salah dengar kah ni? Apa salah saya sampai Fadli buat keputusan macam tu?" Arissa terkedu.
Fadli melepaskan gengamannya "Saya sudah cuba tapi saya rasa tidak berhasil"
Arissa menarik tangan Fadli dan berkata dengan kasar "Apa? Apa yang tidak berhasil?! Please tell me now!"
"I think I don't love you anymore, but never mind we can be friends. Saya tidak mahu bermusuh-musuh dangan kau. Please Arissa kita berkawan saja okay?" Fadli cuba menyakinkan Arissa dengan keputusannya.
Terasa titisan airmata di pipi Arissa. Dia memandang Fadli, memandang insan yang sudah lama menganggu hidupnya. Seorang yang membuat dirinya merasa yang dunia ini seakan milik mereka berdua. Cerita cinta yang mereka bina selama 2 tahun yang sangat indah tapi kini telah hancur. Hancur sehingga meninggalkan begitu banyak kesan kepada Arissa.

"Fadli, kau tahu kan terlalu banyak sudah kita lalui? Suka dan duka bersama, hubungan kita ini terlalu jauh. sangat jauh Fadli. Mudahnya hati mu mengatakan tidak mencintai aku lagi? Bukan senang mahu melupakan ini semua" Arissa teresak-esak berkata-kata, airmata terus membasahi pipi. 
"It's okay Arissa. I can help you to get through all this just to forget everything. To forget about us" Fadli masih lagi cuba menyakinkan Arissa dengan keputusan yang sudah dia sangat-sangat yakin ini yang terbaik buat mereka berdua.

"Hoiii!!! Berangan lagi kah mak cik oii!" Natasha mengejutkan Arissa dari lamunannya lalu menghempas buku notanya dibelakang Arissa.
"Hey!! Sakitlah!! Mana ada orang berangan. Silent pun salah. Ishh!" Geram Arissa.
Arissa berkata dalam hati "Kenapalah aku masih mengingati saat dan hari yang sungguh mengecewakan. Perkara yang membuat aku jadi begini sekarang"

To be continue...

NZ.


No comments:

Post a Comment